Audio Video Revolution Forum  

Go Back   Audio Video Revolution Forum > System Advice

System Advice Need help with your system? Post your question or problem here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-21-2007   #1
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 43
Default I figured out how to change inputs on JVC TV's more effectively

Hey ya'll. One of the biggest digs on the JVC big screen HD-ILA TV's has been the fact that the 3rd generation JVC remotes dont have individual buttons inputs for each of the inputs on the TV. Most people assume that you have to cycle through each input and this can take well over a minute.

When you want to go from Digital Input 2 back to Digital input 1, all you need to do is hit the "input" button and then quickly press the channel up button.

This will make the input go back to #1 instead of having to cycle through analog 1 through 4 and around to Digital 1.

its a HUGE timesaver!
bryan562 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2007   #2
Super Member
 
kennyt's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Florida
Posts: 2,422
Default Re: I figured out how to change inputs on JVC TV's more effectively

Dude!

Nice find!

When programming remotes I always want discreet codes. Harmony has managed to get around them with their Smart State Technology, but it isn't perfect. FWIW you might want to check Remotecentral.com and see if you can find the discreet codes for this so you could enter them into a universal remote to ensure it works every time (really helps when someone other than yourself is using the theater). I would be surprised if JVC didn't have these for a newer model TV.
__________________
Ken Taraszka, MD
Associate Editor
HomeTheaterReview
kennyt is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2007   #3
Super Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles
Posts: 193
Default Re: I figured out how to change inputs on JVC TV's more effectively

I have the JVC HD-ILA as well and this tip really helped. A lot of time saved by not having to cycle through all the inputs in order.

I gave up on the universal remote idea. Since I am the only one that uses my system it doesn't bother me. I experiement with a lot of different setups and connections, that it is quicker for me to just change what I need to manually than to spend time trying to program a universal remote.

I will admit, the Harmony 880 remote has been tempting on many occasions, but $160 just doesn't seem worth it right now. Having everything running through my Onkyo receiver makes life easy. All video and audio switching is done my receiver, making the macros of the Harmony not really useful. Especially with the extremely lengthy loading and powering times of the HD DVD player.
tigeraudio2007 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
change, changing, channels, dvd, harmony, hdila, input, inputs, jvc, program, remote, source, tv, universal, video, work

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Are Plasma TV's On Their Way Out? Robinson_A Plasma and LCD HDTV 31 07-16-2008 05:58 AM
JVC Markets Two New LCDs - World's Thinnest AVRevForum.com Plasma and LCD HDTV 1 06-24-2008 11:35 AM
JVC HD100 Telstar Video Projectors 5 01-01-2008 10:27 AM
JVC HD-61FN97 HD-ILA HDTV JerryDelColliano Rear Projection HDTV 1 09-04-2007 10:33 AM
Plasma and/or LCD TV's outside Robinson_A Plasma and LCD HDTV 2 06-30-2007 02:54 AM




SEO by vBSEO 3.6.1