Audio Video Revolution Forum

Audio Video Revolution Forum (http://www.avrev.com/forum/index.php)
-   Subwoofers (http://www.avrev.com/forum/subwoofers-19/)
-   -   True Subwoofer Signature (Sunfire) No Sound (http://www.avrev.com/forum/subwoofers/4599-true-subwoofer-signature-sunfire-no-sound.html)

pirates712 03-21-2010 12:30 PM

True Subwoofer Signature (Sunfire) No Sound
 
I have a pair of subs that I am trying to repair, I got them for free because they don't currently work. I determined that the problem was with the onboard amp, since when connected to an external amp the woofers work fine. The problem was that whenever it was plugged in, the two internal fuses blew. I determined that a bunch of the transistors were bad, so I replaced those. Now the fuses are fine but I'm still not getting any sound. Any ideas?

Thanks

rbinck 03-22-2010 08:35 AM

Re: True Subwoofer Signature (Sunfire) No Sound
 
It would be very hard to diagnose over the internet. Good luck.

pirates712 03-30-2010 12:42 PM

Re: True Subwoofer Signature (Sunfire) No Sound
 
Any idea what components to look at? Can you recommend any books or websites?

rbinck 03-30-2010 12:57 PM

Re: True Subwoofer Signature (Sunfire) No Sound
 
Ok, it seems as though you need a new amp. Problem with the sunfire is they use a propritary amp that is very high power. You might try using another amp either external or replace the amp with a new one. subwoofer amps at partsexpress has some pretty nice subwoofer amps.

pirates712 03-30-2010 04:27 PM

Re: True Subwoofer Signature (Sunfire) No Sound
 
I believe the onboard amp is 2700 watts. Is this what size replacement amp I need? Sounds pricey.

rbinck 03-30-2010 04:48 PM

Re: True Subwoofer Signature (Sunfire) No Sound
 
Yep it would be probably cheaper to buy a new Sunfire. Give them a shout and see what a new amp would cost.


All times are GMT -7. The time now is 04:03 AM.


1996-2008 AVRev.com | Privacy Policy | Terms of Use


SEO by vBSEO 3.6.1