Audio Video Revolution Forum  

Go Back   Audio Video Revolution Forum > Everything HDTV, High-end Video, HD DVD, Blu-ray and beyond > Satellite Receivers, DVRs & Cable Boxes

Satellite Receivers, DVRs & Cable Boxes Having firmware issues with your DVR? Does your TiVo always miss the last few minutes of the game? Does your MPEG-4 cable box have issues? Discuss here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-18-2008   #1
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: ny
Posts: 2
Default Dish Network VIP722 DVR HDMI Port Problem

I have tried my fourth VIP722 DVR and can't get the HDMI port to function with my Samsung LNT4661F 46" LCD or my Sony TV.
My HDMI inputs on the Samsung and the Sony function fine when I connect my DVD player/recorder via HDMI.
When I connect the VIP722 I just get a "No Signal" Error on the TV's. Component connections on all VIP722's work fine.
After my 3rd VIP722 didnít correct the problem Dish blamed Samsung. A Samsung service tech just left my house after replacing the main board in the Samsung TV under warranty and updating the firmware with still "No Signal" problem. Samsung blames Dish Network since thier ports function fine with my DVD player.
Tried different HDMI cables etc. same problem, the DVD player works fine. Had a new dish VIP722 DVR in the box waiting to try (the fourth) after the board was replaced in the Samsung but still the same problem.
Iím hoping one of the experts out their might have a clue as to what is going on here.
Thanks
msevans1 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2008   #2
rex
Super Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: U.S.
Posts: 379
Default Re: Dish Network VIP722 DVR HDMI Port Problem

You may want to post your question in this forum also:
http://www.dbstalk.com/forumdisplay.php?f=107

I have had no issues with my ViP722 HDMI; works fine with both display and receiver.
Good luck.
rex is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2008   #3
Super Member
 
rlpiii's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: TX
Posts: 506
Default Re: Dish Network VIP722 DVR HDMI Port Problem

I have 6 HD boxes from Dish, 3 are just receivers and 3 are ViP622 DVRs.
The only problem I've had is with one of the DVRs locking up while using the menus requiring a manual reset to fix it.
rlpiii is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2008   #4
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: ny
Posts: 2
Default Re: Dish Network VIP722 DVR HDMI Port Problem

Thanks for all the responses and advice.
I decided to call Dish one more time to let them know the fourth 722 still will not work via HDMI on my Samsung or Sony. I had them review all the notes regarding everything tried including cables and verifing other devices work connected by HDMI to both TV's.
This Dish tech finally admitted to my after 10 months of attempts to get this fixed that the VIP 722 does have HDMI compatibility problems with a multitude of sets out there. Apparently my Samsung and Sony are in that group of incompatable sets and I was told that their software updates should correct these problems but he cant give out any sort of time table for my sets to become compatable.
What he did do is knock the $20.00 monthly fee for HD service off my bill deduting the amount from the 250 channel package I have. He stated this will be a perminant deduction until my sets become compatable, guess I will need to be honest and call back in when a software upgrade corrects this.
msevans1 is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2008   #5
Super Member
 
Join Date: May 2007
Location: White Plains, New York
Posts: 1,706
Default Re: Dish Network VIP722 DVR HDMI Port Problem

Wow, that sounds like a lot of drama. Seems to me, especially now that we know he was not honest from the beginning, something more should have been done.
deacongreg is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
722, audio, box, cutout, dish, dvr, hdmi, ports, problem, receiver, reset, satellite, setup, sound, vip, vip722

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can the Dish Network ViP722 output HDMI and component vidoe at the same time? bryan562 Satellite Receivers, DVRs & Cable Boxes 1 10-12-2007 01:43 PM
Dish Network Vip722 - Looks very grainy bryan562 Satellite Receivers, DVRs & Cable Boxes 0 10-01-2007 02:37 PM
Dish Network Vip722 - what to do if audio drops out wazzzup Satellite Receivers, DVRs & Cable Boxes 0 09-28-2007 07:51 PM
Dish Network new USB 2.0 option bryan562 Satellite Receivers, DVRs & Cable Boxes 5 08-31-2007 02:55 PM




SEO by vBSEO 3.6.1