Audio Video Revolution Forum  

Go Back   Audio Video Revolution Forum > Remotes, Home Automation and PC Convergence > Remotes & System Control

Remotes & System Control Share success with programming your remote, codes and more.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-10-2008   #13
Super Member
 
kennyt's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Florida
Posts: 2,422
Default Re: Considering moving from the MX500 to a Harmony One

I have to admit, I hate those freezes, it among other reasons is why I use the 1000 in the bedroom and keep the 890 in the main rig.
__________________
Ken Taraszka, MD
Associate Editor
HomeTheaterReview
kennyt is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2008   #14
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: South Florida
Posts: 80
Default Re: Considering moving from the MX500 to a Harmony One

My problem is that there is no recovery from the "freeze". I cannot use that activity. Period.

So, I called Logitech yesterday afternoon. I have a post over there. Here is the guts of my two posts:

1- "I spoke with a nice fellow in Toronto, who took me through the SafeMode Firmware update. Alas, that was to no avail. He put me on hold, and spoke with a SR techie, and the only solution was RMA. I mentioned that I had a week left for a BB return, and he recommended that course.

I got a new one, and "second verse, same as the first". I then did another of his recommendations: Delete the TV, and re-add it. It was simple enough, and that seemed to have done the trick for the first of the 4 activities that use the TV.

Then, I went too far.... I added it back to the other 3 activities (FM, XM, and MusicServer). It is freezing up again! (I also changed the power on time from 30 to 5 seconds.)

So, I am all ears!

BTW: when I tried to do my MainTV activity, the time froze at 7:47 PM, which was correct. After removing/re-inserting the battery, it now says 5:31 PM."

and 2: "More clues for you all... I re-grouped, removed/re-added the Mits again; and put it into a single activity. Worked just fine!

Then, I decided to lower the power-up delay from 30 to 10 seconds. I get the "USB not connected" message. Well, it is, it says so on the screen. I unplug the cable from the computer, and the screen goes back to the activity list, but the time no longer reflects DST, we are back to Standard Time! OK, I've seen this before, and on a different computer. Close the program and start again.

No luck... I plug my Jump Drive into each of the accessible USB ports. Just fine. I remove the battery from the remote. No good, I have to re-boot my computer before the Harmony software will see the remote.

I update just fine, DST is restored, and it takes about 8 seconds for the single activity to complete. I know if I add this TV to one of the remaining 3 activities, I will be doing the classic definition of insanity: trying the same thing over and over again, expecting different results.

I await further instructions...."

The last comment is to the guy that said I have too many commands stored for my Denon! Hmmmmm...

I'm trying awfully hard to make this work. (RF/IR is not that big an issue for me in my configuration.)
pws442 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2008   #15
Super Member
 
kennyt's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Florida
Posts: 2,422
Default Re: Considering moving from the MX500 to a Harmony One

I think you've tried enough, I'd return it and either get something different (like I said, if you only need IR, opt for the 670 or 880). The problem you're having is bizarre, you did update the computer software too right??

That is the only thing I can think of the might help you out.

As for having too many commands, I don't buy it, the Harmony's store every command for every piece of gear (go under the chosen device) so that shouldn't matter. I run ~12 activities on my 890 and it works flawlessly and has for well over a year. Sure, when I have to change the programming it takes a while to update as it has so many things stored on it, but that isn't that often so I can wait an extra few minutes while it does this....
__________________
Ken Taraszka, MD
Associate Editor
HomeTheaterReview
kennyt is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2008   #16
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: South Florida
Posts: 80
Default Re: Considering moving from the MX500 to a Harmony One

I have received PMs from EricHarmony over there, and also a return call back from my session with tech service on Monday. Both (same?) are supposed to call me today (Wednesday), and work to resolve this.

I think their solution will be to split my Denon into multiple devices. But, I haven't even begun to program Zone 2 (which I may use), and Zone 3 (which I won't use). We'll see what they say. I certainly don't want to re-learn the IR commands from my original remote.

I have a little more time. I really like the remote.

If only it would work.

Cautiously optimistic!
pws442 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2008   #17
Super Member
 
kennyt's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Florida
Posts: 2,422
Default Re: Considering moving from the MX500 to a Harmony One

Well, from my experience I have found Harmony's support to be first rate.

When I first bought my 659 several years ago, I had several components that they didn't have and some that didn't work right. I called tech support and the guy spent literally two hours on the phone with me to get everything right.

Good luck!
__________________
Ken Taraszka, MD
Associate Editor
HomeTheaterReview
kennyt is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2008   #18
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: South Florida
Posts: 80
Default Re: Considering moving from the MX500 to a Harmony One

My components all seemed to work just fine! They are saying that since the Denon has 127 "native" commands, and I have learned over 90, I am going where "no one has gone before".

I don't buy it either. Worked until the upgrade. And why is the sequence non-sequential?

I still await phone calls from their Agent(s).
pws442 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
activity, add, button, cd, denon, freezes, freezing, harmony, key, logitech, mx500, power, programming, remote, screen, soft, vinyl

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Logitech Harmony 880 Universal Remote Control AVRevForum.com Remotes & System Control 27 07-12-2012 08:03 AM
LOGITECH HARMONY ONE wes Remotes & System Control 12 05-08-2009 11:12 AM
Wal-Mart Moving Exclusively Toward Blu-ray Format Movies and Players by June AVRevForum.com Discuss AVRev.com News 7 02-16-2008 07:11 AM
Harmony 1, close but no cigar? TheMoose Remotes & System Control 3 01-25-2008 02:37 PM
From AMX to Harmony - a true story JerryDelColliano Remotes & System Control 5 01-01-2008 03:41 PM




SEO by vBSEO 3.6.1