Audio Video Revolution Forum  

Go Back   Audio Video Revolution Forum > Everything HDTV, High-end Video, HD DVD, Blu-ray and beyond > HD DVD Software & Hardware

HD DVD Software & Hardware Here is a place to post on everything and anything HD DVD. Toshiba's dead format lives on here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-06-2008   #1
rex
Super Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: U.S.
Posts: 379
Default HELP with Toshiba HD-DVD A35!!!!

I recently upgraded my Toshiba HD-DVD A3 to an A35. However, I could get no signal to come thru on the HDMI output. Toshiba tech support was of no help solving the problem, suggesting that the unit was defective. Instead of sending it in to Toshiba for repair, I decided to exchange it for a new replacement from my retailer -- Amazon.com. (Amazon paid for the return postage, which Toshiba would not do, and shipped a new repacement overnight delivery by FedEx for no additional charge.) However, when the replacement arrived, I discovered the same problem, the HDMI signal still doesn't work. AAARRGH!
The source of the problem seems to be an incompatibility between my AV receiver and the A35. (The HDMI works when connected directly to the TV.)
Once again Toshiba tech support was of no help. They could not understand why (when set to the same resolution, 720p) the HDMI signal from the A35 would not be compatible with my receiver, when the A3 signal was. Neither audio or video comes thru on the A35.
Does anyone have any ideas or suggestions? Are there any settings on the A35 that could make a difference? My receiver is a Samsung HT-AS720S which I would prefer not to have to replace. The sound is better than systems costing several times more.
Thanks.

Last edited by rex; 02-06-2008 at 01:26 PM..
rex is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2008   #2
Super Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Texas
Posts: 938
Default Re: HELP with Toshiba HD-DVD A35!!!!

Quote:
Originally Posted by rex View Post
I recently upgraded my Toshiba HD-DVD A3 to an A35. However, I could get no signal to come thru on the HDMI output. Toshiba tech support was of no help solving the problem, suggesting that the unit was defective. Instead of sending it in to Toshiba for repair, I decided to exchange it for a new replacement from my retailer -- Amazon.com. (Amazon paid for the return postage, which Toshiba would not do, and shipped a new repacement overnight delivery by FedEx for no additional charge.) However, when the replacement arrived, I discovered the same problem, the HDMI signal still doesn't work. AAARRGH!
The source of the problem seems to be an incompatibility between my AV receiver and the A35. (The HDMI works when connected directly to the TV.)
Once again Toshiba tech support was of no help. They could not understand why (when set to the same resolution, 720p) the HDMI signal from the A35 would not be compatible with my receiver, when the A3 signal was. Neither audio or video comes thru on the A35.
Does anyone have any ideas or suggestions? Are there any settings on the A35 that could make a difference? My receiver is a Samsung HT-AS720S which I would prefer not to have to replace. The sound is better than systems costing several times more.
Thanks.
You need Firmware Update v1.3 more than likely. It came out to handle certain HDMI handshake issues with certain Receivers made by Etronics. I believe that Samsung is one of the lesser known ones.

If that doesn't solve it let us know, and I'll plow through the manual and try and help you out.
Lotus is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2008   #3
Super Member
 
rlpiii's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: TX
Posts: 506
Default Re: HELP with Toshiba HD-DVD A35!!!!

Good to know Amazon is stand-up about quickly replacing equipment bought from them that's causing you problems. I bought a Toshiba HD-A30 and a Samsung BD-P1400 as christmas gifts for friends, and fortunately, they have not had any problems.

One possible problem could be that you need a firmware update for the new player.

I am assuming you hooked up everything as you did before with the A3, and can swap out the A3 with A35 and have sound. You may also want to verify in the A35 settings that you have both audio and video set-up to output on HDMI, and that you have selected an audio track on your HD DVD that your receiver is capable of decoding.
rlpiii is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2008   #4
rex
Super Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: U.S.
Posts: 379
Default Re: HELP with Toshiba HD-DVD A35!!!!

Lotus & rlpiii,
Thanks guys. I appreciate your feedback. It already has the latest firmware v. 1.3. The samsung receiver has decoders for: Dolby Pro Logic IIx, Dolby Digital EX, DTS ES, DTS 96/24, DTS Neo 6, etc. But I don't think it is an audio decoding problem, since the video is also affected. The setup screen doesn't even come thru. I didn't know that compatibility issues like this existed. How would I know in advance if another receiver would be compatible?
rex is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2008   #5
Super Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Texas
Posts: 938
Default Re: HELP with Toshiba HD-DVD A35!!!!

Quote:
Originally Posted by rex View Post
Lotus & rlpiii,
Thanks guys. I appreciate your feedback. It already has the latest firmware v. 1.3. The samsung receiver has decoders for: Dolby Pro Logic IIx, Dolby Digital EX, DTS ES, DTS 96/24, DTS Neo 6, etc. But I don't think it is an audio decoding problem, since the video is also affected. The setup screen doesn't even come thru. I didn't know that compatibility issues like this existed. How would I know in advance if another receiver would be compatible?
Set it up via component to your TV and check the settings but first:

On the XA2 there is a "mode switch," that you have to slide over to "2", this can be checked by opening (on the XA2) the little swing down door in the front. See if yours has the same thing. You can't switch modes with the power on. If it's not in mode 2 that is your problem! If the A35 has the same "Mode," then I'm betting that is your problem.

You aren't getting an error message so the other thing is the Cable. The A35 is Deep Color capable and needs an HDMI 1.3 cable.
Lotus is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2008   #6
Super Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Texas
Posts: 938
Default Re: HELP with Toshiba HD-DVD A35!!!!

Rex- Is there a mode switch on the A35?

I'm just hoping your unit is now working.
Lotus is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
a35, av, cables, dvd, forums, handshaking, hd, hdmi, hdtv, htas720s, samsung, set, settings, setup, sony, toshiba

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why did Toshiba really drop the HD-DVD Ball? The Kipnis Studios HD DVD Software & Hardware 15 07-14-2008 09:55 AM
New Toshiba A35 HD DVD Player CliffH HD DVD Software & Hardware 61 01-31-2008 03:42 PM
Decided:Sony BDP-S500 and Toshiba HD-A35 melcuemba Blu-ray Players 7 12-29-2007 12:42 AM
Who said Toshiba had no more HD DVD players? PalmHarbor HD DVD Software & Hardware 1 11-26-2007 10:58 AM
TOSHIBA HD - A2 HD DVD Player deacongreg HD DVD Software & Hardware 1 06-01-2007 01:19 PM




SEO by vBSEO 3.6.1