View Single Post
Old 12-23-2007   #1
teamsnyder
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: kansas
Posts: 2
Default RX-V861 dead center channel

I'm new to the list and have several question I hope I can get help with. I researched the archives and didn't see exactly my situation.

I have several questions regarding my setup. I have a Yamaha RX-V861 receiver with KEF speakers. Because I've just moved and have been piecing my system together, I'm just now setting it up for 5.1. I've discovered that my center channel isn't working (at least how I have it set up now). When I run this through Manual Setup and the receiver is generating the white noise, nothing is coming from my center channel. I connect the center speaker to another speaker like the front left, and it works fine. I also tried another speaker and different speaker wires and still no audio from the center channel. I've set the center speaker to both small and large but no success.

Do I have something not set correctly on the unit or is their something wrong with the receiver? How do I handle getting this fixed? The unit is only about 8 months old.

The second part of my question deals with hooking up my subwoofer. I have a KEF PSW2500 and it doesn't have an LFE connection. I connected the left/right of the subwoofer to the left/right front speaker posts of the V861. Is this the correct hook up? Should I connect the subwoofer to the subwoofer pre out on the V861 instead?

Thanks for any advice/guidance you can give me on this.
Alan
teamsnyder is offline   Reply With Quote